Sabda Rasulullah s.aw.: “Aku tinggalkan kepada kamu 2 perkara. Kamu tidak akan sesat selamanya selama mana kamu berpegang dengan keduanya iaitu kitab alQur’an dan asSunnah”.

❤Doa dari Pengunjung Blog ini❤

ya ALLAH..jadikan pemilik blog ini muslimah yang solehah..isteri yang solehah..anak yang solehah..yang berjaya dengan cemerlang didunia dan diakhirat..ampunkan segala dosa dosanya..semoga pemilik blog ini kuat menghadapi ujian2 dariMU ..آمين..

Wednesday, 15 August 2012

Jordan yang dirindui

alhamdulillah..kakngah officially graduated from Yarmouk University, Jordan. Bukan senang nak senang kan.Hidup ni ada pasang surutnya. Bila kita kita gagal sekali tak bermakna kita akan gagal untuk selamanya.Syukur tak terhingga ke hadrat Illahi atas kurniaan dan nikmat dariNYA kakngah berjaya menghabiskan pelajaran selamat 4 tahun dalam Ijazah Sarjana Muda Syariah Ekonomi dan Perbankan Islam.
Setelah penat lelah,sendu tangisan dalam menuntut ilmu,kesusahan demi kesusahan,ujian dan cabaran  yang sentiasa mendatangi akhirnya terbalas jua dengan kejayaan.Thanks to Allah,Umi Abah ,En Musleh, Family and Friends yang tak putus mendoakan dan menyokong kakngah selama ni.May Allah blessing u alls.

 Lagi beberapa hari akan berangkat pulang ke Malaysia dan bakal meninggalkan Jordan, Bumi Para Nabi! Bumi yang penuh keberkatan dan tarbiyah!Disini lah tempat kakngah berjuang untuk menuntut ilmu serta memperbaiki diri untuk menjadi muslimah yang solehah(in sya Allah) dan berbakti kepada orang disekeliling kakngah.

pintu gerbang 
Universiti Yarmouk,Irbed,Jordan


Kuliah Ekonomi

Teman seperjuangan
Girls Batch 4
IKIP-Yarmouk

Markaz al-Quran
tempat menimba ilmu kalamallah

''halawiyat''
manisan Jordanian


'Ishh .humus.salatoh'

nasi arab mandy


makanan utama Jordanian
''shawerma''

kawasan perumahan di Jordan

dengan Mama muda Radiah Shahirah dengan baby solehah Bahirah Asy Syifaa'





sahabat-sahabat suka duka bersama
ukhuwwah fillah


Moga kejayaan kali ini menjadi titik tolak untuk kejayaan yang seterusnya.Aaamiinn.
Perjuangan bukan lah berakhir di sini sahaja,malahan perjuangan demi perjuangan perlu ditempuhi demi mecari redha Allah.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...