Sabda Rasulullah s.aw.: “Aku tinggalkan kepada kamu 2 perkara. Kamu tidak akan sesat selamanya selama mana kamu berpegang dengan keduanya iaitu kitab alQur’an dan asSunnah”.

❤Doa dari Pengunjung Blog ini❤

ya ALLAH..jadikan pemilik blog ini muslimah yang solehah..isteri yang solehah..anak yang solehah..yang berjaya dengan cemerlang didunia dan diakhirat..ampunkan segala dosa dosanya..semoga pemilik blog ini kuat menghadapi ujian2 dariMU ..آمين..

Tuesday, 5 June 2012

~BERKELAH DI TAMAN (IRBED , JORDAN)~


 وَمَن يَتَّقِ ٱللَّهَ يَجۡعَل لَّهُ ۥ مَخۡرَجً۬ا (٢) وَيَرۡزُقۡهُ مِنۡ حَيۡثُ لَا يَحۡتَسِبُ‌ۚ وَمَن يَتَوَكَّلۡ عَلَى ٱللَّهِ فَهُوَ حَسۡبُهُ ۥۤ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ بَـٰلِغُ أَمۡرِهِۦ‌ۚ قَدۡ جَعَلَ ٱللَّهُ لِكُلِّ شَىۡءٍ۬ قَدۡرً۬ا (٣
dan sesiapa yang bertakwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya), (2) Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya dan (Ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukuplah baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang dikehendakiNya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu. (3)

alhamdulillah, hari ini sahabat2 kakngah ajak pergi berkelah kat taman. Kakngah dapat makan pelbagai jenis lauk yang dibawa bekal dari rumah diorang. Dear my friends,thanks untuk makanan yang sangat sedap.Moga kalian dan saya murah rezki selalu.Aamin.
Kakngah bersyukur sangat atas rezeki yang tak disangka ini lepas apa yang dah berlaku baru2 ini.
alhamdulillah.thanks Allah!

on the way to 'hadiqah' (baca=taman)

sedapnya kakngah makan ni.alhamdulillah!



kakngah n friends
jetty,sara,kama,sumayyah,adilah,hidayah,ayuni,amira and dina also very important girl yg tgh capture pic ni
syamila yg so motherly
thanks guy for inviting me
i love u all cause of Allah



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...