Sabda Rasulullah s.aw.: “Aku tinggalkan kepada kamu 2 perkara. Kamu tidak akan sesat selamanya selama mana kamu berpegang dengan keduanya iaitu kitab alQur’an dan asSunnah”.

❤Doa dari Pengunjung Blog ini❤

ya ALLAH..jadikan pemilik blog ini muslimah yang solehah..isteri yang solehah..anak yang solehah..yang berjaya dengan cemerlang didunia dan diakhirat..ampunkan segala dosa dosanya..semoga pemilik blog ini kuat menghadapi ujian2 dariMU ..آمين..

Friday, 16 March 2012

~kakngah:Salji:Frost~




Alhamdulillah then alhamdulillah..

 for the first time in kakngah life,,dapat merasai pengalaman bermain salji. kakngah dapat lihat sendiri dan 


merasai apa itu frost(baca:hujan air batu) serta hujan salji yang real bukan buatan manusia tau
ni Frost. salji yang jadi air batu.mula2 turun,xberapa nak jadi salji yang sebenar
subhanallah

opss..maaf,actually ramai yang tertanya2kan kakngah sebenarnya ada kat mana ek??act,kakngah sekarang kat Jordan(middle-east),kakngah adalah student di Universiti Yarmouk dalam course syariah ekonomi dan perbankan islam.insyaAllah kakngah da final year,,May Allah ease,,



ok lah kakngah tak nak citer banyak2,,just want to sharing my experience dapat main salji.
kakngah n friend,ayuni
''snowgirl in process''


snowgirl
so sweet,


 
abc salji..rindu abc kt malaysia

lastly,setelah penat bermain salji,,
lepas balik tu kmi singgah kat satu restoran,
kakngah n friends ngadap ni,lapar sangat
ni nasi arab  mandi
.3 orang sekali hadap 




"Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, perselisihan malam dan siang, dan bahtera yang berlayar di laut dengan memberi manfaat kepada manusia, dan apa-apa yang Allah turunkan dari langit berupa air, lalu dengan air Dia dihidupkan bumi sesudah mati (kering)nya, dan di bumi itu Dia menyebarkan segala jenis haiwan, dan pengisaran angin dan awan yang dikendalikan antara langit dengan bumi; sungguh (terdapat) tanda-tanda (keesaan dan kebesaran Allah) bagi golongan yang berakal.”
(al-Baqarah 2:164)





*sweet memories ni akan kakngah ingat sampai bila2..insyaAllah..
say alhamdulillah atas segala kurniaan dari Allah* 



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...