Sabda Rasulullah s.aw.: “Aku tinggalkan kepada kamu 2 perkara. Kamu tidak akan sesat selamanya selama mana kamu berpegang dengan keduanya iaitu kitab alQur’an dan asSunnah”.

❤Doa dari Pengunjung Blog ini❤

ya ALLAH..jadikan pemilik blog ini muslimah yang solehah..isteri yang solehah..anak yang solehah..yang berjaya dengan cemerlang didunia dan diakhirat..ampunkan segala dosa dosanya..semoga pemilik blog ini kuat menghadapi ujian2 dariMU ..آمين..

Friday, 21 October 2011

~usah kau tangisi cinta yang palsu~

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Allah,,,tu je perkataan yang trkeluar kat mulut apabila menjenguk blog yang dah lama tak 'update'..fuuuhhh 4x..bersawang da kot,,boleh labah2 membiak,,huhu
entry kali ini kakngah tujukan buat adinda yang tersayang ,fatihah yang sangat cekal jiwa nya..
long,hari ini Allah bagi kakngah rasa pe yang along rasa,,tapi mungkin along lebih kuat menerimanya,, hari ini kakngah tergerak hati nak tengok wall 'teman' long,,then,,tahulah kakngah akan faktor yang menyebabkan along 'change',,kakngah always ikuti perkembangan along,,
long,kakngah dapat fahami pe yang along rasa ,memang sedih, 'frust', n what ever yang mencengkam jiwa..seriously kakngah menitiskan air mata.. hebat nya ujian yg Allah bagi kat  along,, i know long can survive with alls this,,i know u are very strong girl,Allah xkan bagi sesuatu ujian yang along sndiri xmampu hadapi,,
long,,kakngah sayang long..even kita berjauhan..kakngah always thinking bout you.andai kakngah dekat ngnn long,mahu je kakngah peluk long n titipkan kata semangat buat long trsayang,,kakngah akui,bukan mudah tuk along 'ok' dengan semua ni kan,
long yg ku sayang,sedar tak,,ujian ni satu tanda yang Allah sayangkan long,,Allah lebih tahu yang trbaik tuk long,,mungkin bagi long ia ttrbaik,tapi bg Allah sebaliknya,terima la kenyataan yang Allah tetapkan ni,Allah lebih mengetahui ttg diri mu dik,,
long, manusia x lari dari kesilapan kan,, manusia mmg always berubah,tapi kita brubah biarlah untuk kebaikan,,
tiada air mata yang dapat menenangkan jiwa kecuali air mata taubat @ kembali pada Allah,


usah tangisi kenangan cinta lalu hingga kau turut menyiksa mental dan fizikal long,,cinta yang sebenarnya adalah pada Allah,,DIA lah cinta sejati kita, ambil ujian ni sebagai peluang tuk merubah diri long,,





 Allah mahu berikan yang trbaik untuk drimu,, kembali pada ALLAH,,pelihara solat,banyakkan mengaji alQuran dan fahami maksudnye serta berdoa dan merayu pada Allah..
hanya doa kakngah mampu titipkan dari jauh buat long tersayang, moga long sentiasa dalam peliharaan Allah ,moga menjadi anak yang solehah pada mak n ayah serta ditemukan pasangan yang soleh yg dapat membimbing keluarga dan bakal zuriat long..
memang usia remaja hanya sekali..always mahu enjoy but nikmati la dengan berpada pada moga tak menyesal di kemudian hari,,
jodoh ajal maut ditangan tuhan,kita tak tahu bila kita akan 'pergi',,tapi bersedia lah .. belum tentu kita akan bernafas after bangun dari tidur,
maafkan semua orang 


dan binalah hidup baru, usah dikenang cinta yang palsu..bersahabatlah dengan orang yang baik2 
kejarlah cinta Allah. 
be a good muslimah , insyaAllah a good muslim will be yours,,

salam sayang dri perantauan,,
kakak yang trlalu mnyayangimu



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...