Sabda Rasulullah s.aw.: “Aku tinggalkan kepada kamu 2 perkara. Kamu tidak akan sesat selamanya selama mana kamu berpegang dengan keduanya iaitu kitab alQur’an dan asSunnah”.

❤Doa dari Pengunjung Blog ini❤

ya ALLAH..jadikan pemilik blog ini muslimah yang solehah..isteri yang solehah..anak yang solehah..yang berjaya dengan cemerlang didunia dan diakhirat..ampunkan segala dosa dosanya..semoga pemilik blog ini kuat menghadapi ujian2 dariMU ..آمين..

Friday, 29 July 2011

Zaki , adikku Yang Cerdik

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
ki...kakngah rindu ki!!! nga skype ngan ki tadi.lame tak jumpe,orang duduk hostel la katakan.jarang duk rumah.so kadang2 skype ngan ude n yang len2 je.alhamdulillh.rezki dapat skype ngan dia kali ini. 
adik kakngah ni len sikit .memang cerdik.tapi suka sangat explore something new.baguslah.walaupun exlpore dia tu make me fobia sampai sekarang.dulu,waktu kami sekeluarga duduk rumah warde SMK Alor Akar,rumah kitorang tu banyak sangat tikus.ada satu masa tu,kakngah jumpa anak2 tikus yang baru lahir.geli..xde bulu lagi..kakngah ajak ateh(ki) tengok,then kitorang nak tunggu umi tengok time tu umi kua ngan abah.then kakngah prgi main.budak2,memang suka main.huhu.lepas main tu kakngah rasa lapar sangat n terus p dapur selongkar periuk,kakngah p ambil nasi n nak ambil kuaah sinnggang atas dapur..then..AaaAAaaaaaaaaa..Allah..kakngah tngok anak2 tikus yg kitorg tgk tadi da trapung2 dlm periuk kuah tu.zaki!!!!. ni sume keje dia.ada satu peristiwa lagi.masa duduk kat bukit rangin,kucing peliharaan kitorang mati n abah tanam kat belakang rumah,si zaki yang cerdik ni pi gali balik n pegang bgkai kucing tu n bawa kt kakngah.ohh adikk u.. sampai hati wat kakngah gtu,mmg nak kena,kakngah pun mmg teriak habislah smpai nangis2 dek krja si zaki ni.katanya nak tengok bgkai tu da reput belum..adoiyaaii..mmg suka wat kajian kan..
walau pe pun ki,kakngah sayang sgt ki.belajar rajin2.baru ni ki dapat result PMR yg cmerlang.thniah2.semoga zaki menjadi muslim yang musleh n cemerlang dunia akhirat.aaaminn.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...