Sabda Rasulullah s.aw.: “Aku tinggalkan kepada kamu 2 perkara. Kamu tidak akan sesat selamanya selama mana kamu berpegang dengan keduanya iaitu kitab alQur’an dan asSunnah”.

❤Doa dari Pengunjung Blog ini❤

ya ALLAH..jadikan pemilik blog ini muslimah yang solehah..isteri yang solehah..anak yang solehah..yang berjaya dengan cemerlang didunia dan diakhirat..ampunkan segala dosa dosanya..semoga pemilik blog ini kuat menghadapi ujian2 dariMU ..آمين..

Friday, 29 July 2011

Roti canai Jordan

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيم
roti canai jordan? waaa,,, jordan pun de roti canai ek??..huhu x la..actually, hari tu kakngah teringin sangat nak mkan roti canai,so buka internet cari resepi n mengimbas kmbli ajaran chef ummi (my mom).. bahan2 dari sini.. so kakngah bagi nama tu..kakngah tengok resepi kat sini. alhamdulillah.menjadi sangat.boleh hidang kat orang n ajak jiran makan,kakngah

 sempat snap masa tengah nguli je..yg da siap  tak sempat.asyik duk goreng 

roti kat dapur.n kakak2 housemate tolong menebar.thanks kakak tolong 

kakngah.practise make perfect,nanti da kahwin jangan bagi cik abg makan kat

 kedai da.kita sebagai isteri ley buatkn.kan masakn isteri pengikat kasih suami

 isteri.dengan guna perencah 'Bismillah' pasti makanan kita yang masak berkat

 dan sedap. bukan waktu masak je,setiap amalan yang kita buat dengan 

mulakan bismillah insyaAllah berkat dan mudah.

ni gambar masa nak bulatkan doh

nampak lembut tak doh ni??alhamdulillah bila da goreng sedap.kakngah makan 

ngan kari ayam..

ada sorang member kakngah ni yang preggy ngidam nak makan roti

 canai..alang2 tu kakngah ajak dia n hubby dia makan.suka tengok dia 

makan.yelah,orang mengandung mesti ada je yang mengidam.

sampai disini dulu coretan kali ini.
wassalam

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...